Çalışma Saatleri

Pts - Cts
9:00am - 00:00am

Konum

Eyüp Sultan Mahallesi, Cam Sok, No:3A/1, Sancaktepe/İstanbul

Çocuğunuz için ortodontik tedavi düşünüyor veya hangi yaşta ortodontiste götürmem gerekiyor diye düşünüyorsanız, çocuklar ve gençler için ortodontik tedavinin ne kadar farklı olabileceğini anlamak tedavi planlama aşamasında daha güvende hissetmenizi sağlayabilir.

Ortodontiste erken bir ziyaret, farkında olmayabileceğiniz bir dizi çene ve diş sorununun teşhis edilmesine, tedavi edilmesine ve hatta önlenmesine yardımcı olabilir, bu nedenle erken değerlendirme her zaman iyi bir fikirdir.

Bir ortodontiste görünmek için çok mu erken?

Kısaca hayır.Çocuğunuzu çift haneli bir yaşa gelmeden uzman bir ortodontiste götürmeniz, mevcut herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek ve içinizi ileride yapılabilecekler hakkında rahat ettirmek için harika bir fırsattır.

Çocukların 7-10 yaşları arasında ortodontiste gitmelerini öneriyoruz. Fakat çocuğunuz şu anda çapraşık, fırlak dişler, ileride veya geride görünen çene yapısı veya ısırma sorunları gibi ortodontik sorunların belirtilerini gösteriyorsa veya dişlerini beklenenden erken kaybetmişse, hiçbir yaş çok erken değildir.

Randevu sadece kontrol ve olası tedavilerle ilgili bilgi almanızı sağlamaz. İleride yapılacak bir tedavi olasılığında çocuğunuzun da tedaviye hazır olmasına fırsat sağlar.

Çocuğunuz neden on yaşından önce bir ortodontiste görünmelidir?

Büyüme çağındaki çocuklarda çene problemleri kemiklerin büyümesinden yardım alınmasıyla çözülebilir.

Şiddetli çene bozukluğu problemlerinde erken yaşta uygulanacak kısa süreli tedaviler (üst çene genişletilmesi, alt çene büyüme yönlendirmesi, alışkanlık kırıcılar, vb.)  ileri yaşlarda bir ameliyat gerekmeden ortodontik tedaviyi mümkün kılabilir.

Yukarıda belirtildiği gibi, çocuğunuzu ilk ortodontik muayenesine 7-10 yaşları arasında götürmenizi öneririz.

 

Çocuğunuzun dişleri şu anda düzgün görünse bile bu, gelecekte çeneler geliştikçe çapraşıklık veya ısırma sorunları olmayacağı anlamına gelmez.

 

Süreci erken başlatmak, bir çocuğun hemen diş teli takacağı anlamına gelmez. Bu sadece, ortodontistin olası sorunları teşhis edebileceği ve tedaviye başlamak için en iyi zamanı önerebileceği anlamına gelir.

Erken yaştaki ortodontik tedavilerin avantajları nelerdir?

Erken ortodontik tedavi, çocuğunuzun gelişmekte olan ağzındaki sorunları fark etmenin ve ömür boyu sürecek sorunlara dönüşmeden tedavi etmenin harika bir yoludur. Ve bazen, bu sorunları erken yaşta yakalamak, çocuğunuzu gelecekteki olası ameliyatlardan ve komplikasyonlardan kurtaracaktır.

Erken tedaviler, yüz ve çenelerin büyümesi durduğunda düzeltilmesi mümkün olmayan problemleri çözebilir. Diğer erken tedavilerin avantajları şunlardır:

Daha kolay tedavi

Tedaviyi erken yaptırmanın en önemli faydalarından biri, genellikle daha kolay olmasıdır. Çocukların ağız ve diş yapıları sürekli değiştiğinden yetişkinlerdeki gibi alıştıkları bir kapanış yoktur ve tedavilere bu çağda kolay uyum sağlarlar.

Sürme Rehberliği

Bazı çocuklar normalden erken yaşta dişlerini kaybeder. Bu, kalıcı dişlerinin düzgün şekilde çıkmasını zorlaştırabilir. Bununla birlikte, erken ortodontik müdahale, çocuğunuza kalıcı dişlerinin düz çıkması şansını artırabilir. Bunun nedeni, ortodontistin dişleri sürme aşamasında doğru yerlerine doğru yönlendirebilmesidir.

Kapanış Problemlerinin Çözülmesi

Açık kapanış (ön dişlerin kapanamaması) veya fırlak ön dişler veya çapraz kapatma gibi problemler erken müdahalelerle ileride daha büyük sorunlara yol açmadan tedavi edilebilir.

Problemlerin Teşhisi

Erken ortodontik değerlendirme, parmak emme veya diş gıcırdatma gibi alışkanlıkların tespit edilmesine yardımcı olabilir. Böyle bir alışkanlığın olması durumunda bunu erken öğrenebilir ve çocuğunuz henüz küçükken düzeltmeye başlayabilirsiniz. Bu alışkanlıkların erken teşhisi, çocuğunuzun dişleri ve çene gelişimi üzerindeki etkisini azaltabilir.

 

Erken dönemli ortodontik tedaviler sıklıkla Faz 1 Ortodontik Tedavi olarak da isimlendirilir.

Ortodontik tedaviler şu fazlarla gruplandırılır

Faz 1  = 8-12 yaş arasında uygulanabilecek erken dönemli ortopedik tedaviler

Faz 1 Tamamlayıcı = 12 yaş civarı sabit diş telleriyle Faz 1 tedavinin bitirilmesi

Faz 2 = Ergenlik dönemi ve sonrasında kalıcı dişlerin tamamlanmasıyla uygulanabilecek diş telleri veya şeffaf plaklarla ortodontik tedaviler

 

Çocuğunuzun Ortodontik Tedaviye İhtiyacı Olabileceğinin Belirtileri Nelerdir ?

Çocuklarınızın diş tellerine ihtiyaç duyabileceğinin en belirgin işaretlerinden biri, çarpık veya aralıklı dişlerin varlığıdır. Ancak dişler düzgün olduğunda da ortodontik tedavi ihtiyacı varlığı olabilir. Veya dişlerde çapraşıklık veya ayrıklık olması ortodontik tedavi ihtiyacını kesinleştirmez.
Çocuğunuzun ortodontik tedaviye ihtiyacı olabileceğinin diğer belirtileri şunlardır:

× WhatsApp Destek Hattı
This site is registered on wpml.org as a development site.