Çalışma Saatleri

Pts - Cts
9:00am - 00:00am

Konum

Eyüp Sultan Mahallesi, Cam Sok, No:3A/1, Sancaktepe/İstanbul

Ortodonti

Çenelerde sadece dişlerin veya dişlerle beraber çene yapılarında meydan gelen bozuklukların tel tedavileri ile tedavi edilmesidir.

Diş Teli’nin Aşamaları

Diş telleri, gülüşünüzü ve dişlerinizi düzeltmenin popüler bir metodudur. Peki ya en iyi özellikleri ? Mutlaka en iyi özelliği her yaştan hasta üzerinde uzun yıllardır kullanılarak etkinliklerini kanıtlamış olmalarıdır.

UO Ortodonti’de geleneksel metal diş telleri, seramik braketler ve kapaklı braketler seçeneklerini size sunuyoruz.

Daha fazla bilgi için okuyun veya kliniklerimizden bilgi almak için muayene randevusu alın.

Diş telleri ve braketleri ağzınızda hayal etmenin sizi endişelendirebileceğini biliyoruz, ancak diş teli prosedürünü bilime indirgiyoruz. ”Diş Teli Çeşitleri Nelerdir ?” yazımızı okuyarak Sabit Ortodontik Apareylerle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Her zaman eğlenceli geçen işlemlerimiz özet olarak şu şekildedir:

Adım 1

Muayene ve Tedavi Planı

Danışma ve muayene için kliniğimize uğrayacak ve ekibimizle tanışacaksınız. Muayenenizde dişlerinizi, çenelerinizi ve yüz yapınızı inceleyeceğiz, tedavi planlaması oluşturmamızı isterseniz sizden fotoğraf, röntgen ve ölçü alacağız. Bu kayıtlar, probleminizin teşhisi/tanısı ve size uygun en iyi tedavi yöntemini belirlemek için kullanılacaktır. Tedavi hedefleriniz hakkında konuşmak ve sorularınızı yanıtlamak için size zaman tanıyacağız. Tedavi beklentilerinizi bu aşamada bize iletebilirsiniz.

Adım 2

Braketleme

Bu sizin için daha iyi bir gülümsemeye giden yolunuzun başlangıç noktasıdır. Acımıyor ve iğne yok! Braketleri özel yapıştırıcı kullanarak dişlerinize sabitleyecek ve ark tellerini ve lastik gibi diğer parçaları yerleştireceğiz. Tüm işlem yaklaşık 45 dk sürer. Diş tellerinize nasıl bakım yapacağınız ve yeme içme konusunda dikkat etmeniz gerekenler hakkında size sözlü ve yazılı olarak bilgi vereceğiz.

Adım 3

Seanslar

Tedavinizin ilerlemesini takip etmek ve gerekli müdahaleleri yapmak için periyodik randevular planlayacağız. Her seans sonrası dişleriniz planlanan konumlarına biraz daha yaklaşır. Elbette seanslar esnasında sorularınızı ve endişelerinizi dile getirebilirsiniz. Randevularınıza gelmeniz ve doktorunuzun sizden yapmanızı istediklerini uygulamanız iyi bir sonuç almanız açısından bu aşamada çok önemlidir. Ortodontik tedaviler başarılı bir sonuç almak için doktor-hasta işbirliği gerektiren tedavilerdir.

Adım 4

Söküm ve Koruma

Tebrikler! Bu aşamada telleri ve braketleri dişlerinizden çıkarmak için özel aletler kullanırız, bu da ağrısız bir işlemdir. Dişlerinizi sonrasında yapıştırıcılardan temizleriz ve yeni gülüşünüzden keyif alabilirsiniz. Söküm sonrası sonuçlarınızı korumak için koruyucu tel (retainer) ve pekiştirme plaklarınızı uygulayacağız. Dişler eski konumlarına dönmek isteyeceklerdir, bu sebeple gülümsemenizin kalıcı olmasını sağlamak için pekiştirme tedavisine belirtilen şekilde uymanız oldukça önemlidir.

 

Çocuğunuz için ortodontik tedavi düşünüyor veya hangi yaşta ortodontiste götürmem gerekiyor diye düşünüyorsanız, çocuklar ve gençler için ortodontik tedavinin ne kadar farklı olabileceğini anlamak tedavi planlama aşamasında daha güvende hissetmenizi sağlayabilir.

Ortodontiste erken bir ziyaret, farkında olmayabileceğiniz bir dizi çene ve diş sorununun teşhis edilmesine, tedavi edilmesine ve hatta önlenmesine yardımcı olabilir, bu nedenle erken değerlendirme her zaman iyi bir fikirdir.

Bir ortodontiste görünmek için çok mu erken?

Kısaca hayır.Çocuğunuzu çift haneli bir yaşa gelmeden uzman bir ortodontiste götürmeniz, mevcut herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek ve içinizi ileride yapılabilecekler hakkında rahat ettirmek için harika bir fırsattır.

Çocukların 7-10 yaşları arasında ortodontiste gitmelerini öneriyoruz. Fakat çocuğunuz şu anda çapraşık, fırlak dişler, ileride veya geride görünen çene yapısı veya ısırma sorunları gibi ortodontik sorunların belirtilerini gösteriyorsa veya dişlerini beklenenden erken kaybetmişse, hiçbir yaş çok erken değildir.

Randevu sadece kontrol ve olası tedavilerle ilgili bilgi almanızı sağlamaz. İleride yapılacak bir tedavi olasılığında çocuğunuzun da tedaviye hazır olmasına fırsat sağlar.

Çocuğunuz neden on yaşından önce bir ortodontiste görünmelidir?

Büyüme çağındaki çocuklarda çene problemleri kemiklerin büyümesinden yardım alınmasıyla çözülebilir.

Şiddetli çene bozukluğu problemlerinde erken yaşta uygulanacak kısa süreli tedaviler (üst çene genişletilmesi, alt çene büyüme yönlendirmesi, alışkanlık kırıcılar, vb.)  ileri yaşlarda bir ameliyat gerekmeden ortodontik tedaviyi mümkün kılabilir.

Yukarıda belirtildiği gibi, çocuğunuzu ilk ortodontik muayenesine 7-10 yaşları arasında götürmenizi öneririz.

 

Çocuğunuzun dişleri şu anda düzgün görünse bile bu, gelecekte çeneler geliştikçe çapraşıklık veya ısırma sorunları olmayacağı anlamına gelmez.

 

Süreci erken başlatmak, bir çocuğun hemen diş teli takacağı anlamına gelmez. Bu sadece, ortodontistin olası sorunları teşhis edebileceği ve tedaviye başlamak için en iyi zamanı önerebileceği anlamına gelir.

Erken yaştaki ortodontik tedavilerin avantajları nelerdir?

Erken ortodontik tedavi, çocuğunuzun gelişmekte olan ağzındaki sorunları fark etmenin ve ömür boyu sürecek sorunlara dönüşmeden tedavi etmenin harika bir yoludur. Ve bazen, bu sorunları erken yaşta yakalamak, çocuğunuzu gelecekteki olası ameliyatlardan ve komplikasyonlardan kurtaracaktır.

Erken tedaviler, yüz ve çenelerin büyümesi durduğunda düzeltilmesi mümkün olmayan problemleri çözebilir. Diğer erken tedavilerin avantajları şunlardır:

Daha kolay tedavi

Tedaviyi erken yaptırmanın en önemli faydalarından biri, genellikle daha kolay olmasıdır. Çocukların ağız ve diş yapıları sürekli değiştiğinden yetişkinlerdeki gibi alıştıkları bir kapanış yoktur ve tedavilere bu çağda kolay uyum sağlarlar.

Sürme Rehberliği

Bazı çocuklar normalden erken yaşta dişlerini kaybeder. Bu, kalıcı dişlerinin düzgün şekilde çıkmasını zorlaştırabilir. Bununla birlikte, erken ortodontik müdahale, çocuğunuza kalıcı dişlerinin düz çıkması şansını artırabilir. Bunun nedeni, ortodontistin dişleri sürme aşamasında doğru yerlerine doğru yönlendirebilmesidir.

Kapanış Problemlerinin Çözülmesi

Açık kapanış (ön dişlerin kapanamaması) veya fırlak ön dişler veya çapraz kapatma gibi problemler erken müdahalelerle ileride daha büyük sorunlara yol açmadan tedavi edilebilir.

Problemlerin Teşhisi

Erken ortodontik değerlendirme, parmak emme veya diş gıcırdatma gibi alışkanlıkların tespit edilmesine yardımcı olabilir. Böyle bir alışkanlığın olması durumunda bunu erken öğrenebilir ve çocuğunuz henüz küçükken düzeltmeye başlayabilirsiniz. Bu alışkanlıkların erken teşhisi, çocuğunuzun dişleri ve çene gelişimi üzerindeki etkisini azaltabilir.

 

Erken dönemli ortodontik tedaviler sıklıkla Faz 1 Ortodontik Tedavi olarak da isimlendirilir.

Ortodontik tedaviler şu fazlarla gruplandırılır

Faz 1  = 8-12 yaş arasında uygulanabilecek erken dönemli ortopedik tedaviler

Faz 1 Tamamlayıcı = 12 yaş civarı sabit diş telleriyle Faz 1 tedavinin bitirilmesi

Faz 2 = Ergenlik dönemi ve sonrasında kalıcı dişlerin tamamlanmasıyla uygulanabilecek diş telleri veya şeffaf plaklarla ortodontik tedaviler

 

Çocuğunuzun Ortodontik Tedaviye İhtiyacı Olabileceğinin Belirtileri Nelerdir ?

Çocuklarınızın diş tellerine ihtiyaç duyabileceğinin en belirgin işaretlerinden biri, çarpık veya aralıklı dişlerin varlığıdır. Ancak dişler düzgün olduğunda da ortodontik tedavi ihtiyacı varlığı olabilir. Veya dişlerde çapraşıklık veya ayrıklık olması ortodontik tedavi ihtiyacını kesinleştirmez.
Çocuğunuzun ortodontik tedaviye ihtiyacı olabileceğinin diğer belirtileri şunlardır:

  • Nefes almada güçlük (en belirgin olarak ağızdan nefes alma)
  • Uyurken horlama
  • Gözlerin altındaki koyu halkalar
  • Yemek yeme zorluğu
  • Konuşma ile ilgili sorunlar
  • Çapraşık dişler
  • Yanlış ısırma, yutkunma
  • Görünür şekilde orantısız olan çeneler ve dişler

Yetişkinler için sıklıkla ana sorun estetiktir. Günümüzde ortodontik tedaviyi değerlendiren yetişkin bir bireyseniz çocukluğunuzda hatırladığınız diş tellerinden çok daha fazla seçenek bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Bir yetişkin olarak ortodontik tedavi görmeniz durumunda sıklıkla tedavi seçenekleriniz şunlardır:

  • metal braketler
  • kapaklı metal braketler
  • şeffaf (porselen) braketler
  • şeffaf kapaklı braketler
  • şeffaf plaklar
  • lingual braketler

Hangi tedavi seçeneğin sizin için en uygun olduğuna doktorunuzla birlikte planlanan tedaviye göre avantaj ve dezavantajlarıyla değerlendirerek doğru bir karar verebilirsiniz.

Belirli oranların üzerindeki çene (yamukluk/gerilik/ilerilik) veya diş bozukluklarının düzeltilmesi için Ortognatik Cerrahi (çene ameliyatı) uygulanması gerekli olabilir.

Sizin için en uygun tedavi seçeneğini kapsamlı bir ortodontik muayene ve tedavi planlaması sonrasında öğrenebilirsiniz.

Yetişkinlerde kemik  yapısının çocuklardan farklı olması ve kemik büyümesi görülmemesi sebebiyle çocuk/ergenlik çağı  ortodontik tedavilerinden farklı tedavi protokolleri üzerinde odaklanılır.

Yetişkinlerde Diş Teli Tedavileri Daha Uzun Sürer Mi ?

Ortodontik tedavilerinin süresi biyolojik faktörlerin yanısıra doktorla işbirliği içinde olma, randevu kaçırmama ve ortodontik elastik kullanımı, braket kırmama ve doğru bakım gibi uyulması istenilen kurallara da bağlıdır.

Zürih Üniversitesi tarafından 2020 yılında yayımlanan toplam 1150 yetişkin ve ergen bireyin tedavi sürelerinin kıyaslandığı bir çalışmada toplam tedavi süreleri arasında anlamlı bir fark tespit edilmediği bildirilmiştir.

Gömülü diş sürdürülmesi/Eklem tedavisi/Boşluk Kapatma vb daha kapsamlı tedavilerin gerektiği durumlarda erişkinlerdeki toplam tedavi süresi de uzayabilmektedir.

İster geleneksel metal diş telleri, ister şeffaf plak tedavisi kullanılsın, çoğu yetişkinin 6 ila 24 ay arasında diş teli takması gerekmektedir.

Ortodontik tedavinizin süresi genellikle sahip olduğunuz maloklüzyonun (diş pozisyon bozukluğunun) tipine, yapılması gereken hareketlerin karmaşıklığına ve çene ilişkilerinizi düzeltmek için kapsamlı bir kapanış düzeltmesine ihtiyaç duyup duymadığınıza bağlıdır.

Bizi arayarak iletişime geçin.

× WhatsApp Destek Hattı
This site is registered on wpml.org as a development site.